27-holesbaan

De baan is ontworpen door golfarchitect Alan Rijks. Er is optimaal gebruik gemaakt van de bestaande parkachtige omstandigheden. De hoogteverschillen bedragen zo’n 6 meter. Fraaie oude boomgroepen en fruit boomgaarden konden benut worden, waardoor de totale golfbaan een volwassen karakter ademt. De natuur van de omringende Betuwe loopt als het ware door de baan, Peren-, Appel- en Kersengaard met een geïntegreerd kort Par 3/4 parcours; Pruimengaard.

Midden in de Betuwe

Bij het ontwerp is gekozen voor een brede opzet, zodat de baan zowel voor de beginnende als ervaren golf(st)er een blijvende uitdaging vormt. Direct naast het clubgebouw, sluitend aan de baan, kan gebruik gemaakt worden van de ”short game area’. De oefenfaciliteiten bestaande uit een deels overdekte drivingrange, puttinggreen, een pitching/chippinggreen en oefenbunkers. Om een ronde te kunnen lopen op de 27-holes baan is minimaal GVB of handicap 54 vereist. Op het korte Par 3/4 parcours (Pruimengaard) volstaat baanpermissie.

Aan­passingen golfbaan 

Uitbreiding drivingrange en oefenfaciliteiten

De drivingrange is langer en breder geworden en er zijn rondom nieuwe palen van 6 meter hoog geplaatst. Er tussenin zijn nieuwe netten gespannen. De (nieuwe) targets zijn op een heuveltje gelegd en er zijn nieuwe afslagmatten geplaatst. De vijver aan het eind van de drivingrange (bij Peren 9) is groter geworden. Deze biedt nu meer mogelijkheden voor natuurontwikkeling. Ten behoeve van de verlenging is de uitgegraven grond (her)gebruikt voor demping van de “oude” sloot aan de achterkant van de drivingrange.

Ter hoogte van de Appelgaard 1 zijn een oefenbunker en een pitching/chippinggreen aangelegd. Beiden zijn onderdeel van de ‘short game area’. De afslag van de Appelgaard 1 is iets ingekort. Doordat deze hole iets is ingekort, is dit nu een Par4 hole voor zowel dames als heren (voorheen Par5 dames).

Kort 9-holes Par 3/4 parcours

Begin 2021 is een kort 9-holes Par 3/4 parcours geïntegreerd in de Kersengaard. De naam van dit parcours is; Pruimengaard. Ten behoeve van deze korte route zijn nieuwe looppaden aangelegd.